«Η κυβέρνηση προσπαθεί με πρόθυμους και αποστάτες να βρει τους 151 που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι θα βρεθούμε σε λίγα εικοσιτετράωρα μπροστά στις ιστορικές μας ευθύνες» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM Πάτρας 93,4, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας επίσης ότι «πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, να πάμε σε εκλογές και να κριθούν όλα από τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Αντί να συλλάβουν τους αριθμητικά λίγους αλήτες, ταραξίες, έριχναν χημικά στους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν στο ειρηνικό συλλαλητήριο. Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΛΑΣ δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε στόχο να διαλύσει το μεγάλο συλλαλητήριο; Η κυβέρνηση από τα επεισόδια των ολίγων ακροδεξιών φαίνεται ότι εξυπηρετήθηκε για να μειώσει τον όγκο του συλλαλητηρίου και τελικά να το διαλύσει».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι «μπροστά στη λαοθάλασσα στου συλλαλητηρίου είναι ευκαιρία να δηλώσουν οι υπερασπιστές της συμφωνίας ότι έχουν κάνει λάθος και να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών».

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι «η ΝΔ πρέπει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει εάν δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Η γλώσσα και η εθνότητα υπάρχουν επειδή υπάρχει το όνομα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις