Ποιος σας είπε ότι τις μαρμελάδες μόνο τις αγοράζουμε;!

Υλικά

2 κιλά μήλα, κομμένα σε κομματάκια, μαζί με τη φλούδα τους
1 κιλό ζάχαρη
½ κούπα χυμό λεμονιού
3 ξύλα κανέλας, μεγάλα
περίπου 4 κούπες νερό

Εκτέλεση

Πλύνετε και βάλτε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, κομμένα σε κομματάκια, μαζί με τη φλούδα τους. Περιχύστε τα με τη μισή ποσότητα του χυμού απ’ το λεμόνι και προσθέστε περίπου 4 κούπες νερό, φροντίζοντας να φτάσει ως τη μέση των κομμένων μήλων. Βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Πολτοποιήστε τα και προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη. Βράστε ανακατεύοντας συχνά και, όταν η μαρμελάδα έχει δέσει, προσθέστε το υπόλοιπο λεμόνι. Η γλυκύτητά της είναι μέτρια. Αν εσείς τη θέλετε πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ακόμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις