Το χειροκρότημα ακόμα και των αντιπάλων του κέρδισε ο Νίκος Δένδιας, όταν από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, σχετικά με το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πρόταση από τη Χρυσή Αυγή απορρίφθηκε απ’ όλα τα κόμματα.

Ο κ. Δένδιας επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας:

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ στην αίτηση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό. Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους, αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και το λαό και δηλώνω ότι η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο».

Η παρέμβαση Δένδια


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον χειροκροτούσαν θερμά, ενώ εκείνοι της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν ύβρεις, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου που προήδρευε να επιχειρεί να επιβάλλει την τάξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, συντάχθηκε πλήρως με τον Νίκο Δένδια, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας, πως δεν επιτρέπουμε σε ναζί να υπερασπίζονται το σύνταγμα μας».

Πρόσθεσε ότι «όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Κασιδιάρη θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα του κοινοβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις