Με καθόλου καλά μάτι δεν είδε ο Ντένις ΜακΣέιν την πλήρη στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση γενικότερα και ο Αλέξης Τσίπρας ειδικότερα, στον Νικολάς Μαδούρο.

Ο άλλοτε υπουργός Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικανικών Υποθέσεων της κυβέρνησης Μπλερ, αρθρογραφεί στον Independent και στο σημερινό του κείμενο παραλληλίζει την χούντα στη χώρα μας με το καθεστώς που επικρατεί στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παράδοση αλληλεγγύης στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε από το 1967 έως το 1974 υπό μια αχρεία, ωμή, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τη δεξιά στρατιωτική χούντα, στέλνει μήνυμα υποστήριξης σε μια αχρεία, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τον στρατό δικτατορία στη Βενεζουέλα;».

Ο ΜακΣέιν μάλιστα στέκεται και στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Γκουαϊδό στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί για μία εβδομάδα τη Βενεζουέλα, ώστε να δει διά ζώσης τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα.


Ο Ντένις ΜακΣέιν


«Αξίζει θαυμασμού το θράσος του Χουάν Γκουαϊδό, του γενναίου, νέου προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας. Προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάει για μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα για να διαπιστώσει μόνος την απελπισία των κατοίκων της χώρας απέναντι στον πρόεδρό τους, Νικολάς Μαδούρο, και τους στρατηγούς και ναυάρχους που τον στηρίζουν στην εξουσία. Μετά τη δυναμική του υποστήριξη προς τον Μαδούρο ο Τσίπρας είναι μάλλον απίθανο να αποδεχθεί την πρόταση», γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.Ο βρετανός πρώην πολιτικός παραθέτει ως επιχείρημα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα δηλώσεις του αριστερού Χιλιανού πολιτικού Πέδρο Φελίπε Ραμίρεζ.

Ο Φελίπε, ο οποίος εξορίστηκε και έζησε από το 2014 έως το 2018 στη Βενεζουέλα, έχει δηλώσει ότι «εγώ παραμένω τσαβίστα, αλλά το καθεστώς Μαδούρο δεν έχει καμία σχέση με τον τσαβισμό. Είναι η δικτατορία μιας ομάδας που πήρε τον έλεγχο του κράτους για τα δικά της προσωπικά οφέλη. Κατέστρεψαν τη χώρα, δημιούργησαν πείνα και το μεγαλύτερο κύμα εξόδου που γνώρισε ποτέ η Νότια Αμερική».

Κλείνοντας το άρθρο του, ισχυρίζεται ότι η επιτυχία του Τσίπρα να περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, επισκιάστηκε από την υποστήριξή του σε ένα χουντικό καθεστώς…

«Η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει τη δικτατορία του Μαδούρο, την ώρα που άλλοι Ευρωπαίοι αριστεροί πρωθυπουργοί, όπως ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, που γνωρίζει την αλήθεια για την τυραννία του Μαδούρο, ζητούν νέες εκλογές. Την εβδομάδα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σημαντική τομή κατά του εθνολαϊκισμού, με τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της “Μακεδονίας” να επικυρώνεται από την ελληνική Βουλή, το καλό όνομα και το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη δέχθηκαν πλήγμα με την απόφαση του Τσίπρα να υποστηρίξει ένα καθεστώς στη Βενεζουέλα εξίσου κακό όσο εκείνο των Ελλήνων συνταγματαρχών της επταετίας 1967-1974».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις