«Στόχος και προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, την οποία προωθήσαμε με σειρά μέτρων που ελήφθησαν και άλλα που προωθούνται» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, στον Ασπρόπυργο.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών σε όλες τις παραγωγικές Σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η δωρεά εξειδικευμένου εξοπλισμού, συνολικής αξίας 99.500 ευρώ, από την εταιρεία MAN Diesel & Turbo Hellas. Πρόκειται για ναυτικό εξοπλισμό σε μηχανολογικά μέρη ναυτικών κινητήρων, ο οποίος θα αναβαθμίσει τον υπάρχοντα εκπαιδευτικό εξοπλισμό των εργαστηρίων.

Τον κ. Κουβέλη συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γγ του υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας και ο κλαδάρχης Επιθεώρησης, υποναύαρχος Ιωάννης Ζήκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι σπουδαστές της Σχολής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις