Αιχμές κατά του ανθυποψηφίου του, Κώστα Μπακογιάννη, άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

«Οφείλουμε όλοι όσοι βάζουμε υποψηφιότητα σήμερα, να διεκδικήσουμε την ψήφο των Αθηναίων άλλη μια φορά. Θα παρατηρήσετε ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει περάσει και από τη δημαρχία Καρπενησίου και από την Περιφέρεια χωρίς να ξαναδιεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Άρα το έργο του ουσιαστικά δεν έχει κριθεί ποτέ από τους ψηφοφόρους», είπε.

Ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι με την απλή αναλογική αλλάζουν όλα και «από εδώ και πέρα ο δήμος θέλει συνεργασίες. Άρα από όποια θέση κι αν είσαι, έχεις τη δυνατότητα να συμβάλεις στον δήμο σου. Εκεί θα δούμε ποιοι πραγματικά νοιάζονται για την Αθήνα και ποιοι όχι. Όσοι μείνουν μέσα και συνεχίζουν να παλεύουν από όποια θέση κι αν έχει αποφασίσει ο αθηναϊκός λαός να υπηρετήσουν, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονταν για την Αθήνα και θέλουν να δουλεύουν».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανασφάλειας διαφώνησε με την άποψη ότι αυτή «μπορεί ν' αντιμετωπισθεί μόνο με την καταστολή. Αυτό που χρειάζεσαι, όταν θέλεις ν' αντιμετωπίσεις το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει σε μια γειτονιά, είναι να φέρεις μαζί πρώτα τους κατοίκους για να καταλάβεις ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα και μετά όλους τους φορείς που μπορούν να παίξουν ρόλο.

Βεβαίως εκεί η Αστυνομία έχει το ρόλο της να παίξει. Όταν ξεκινάς όμως ανάποδα και θεωρείς ότι μόνο η Αστυνομία φτάνει, κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί ακόμα κι αν μπει η Αστυνομία μέσα σε μια γειτονιά και την "καθαρίσει" για ένα χρονικό διάστημα, μόλις φύγει, η γειτονιά θα γυρίσει στο ίδιο σημείο. Το βλέπουμε αυτό οπουδήποτε γίνονται έφοδοι από την Αστυνομία, ένα μέρος καθαρίζει για λίγο και μετά έχουμε ξανά τα ίδια» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Γιώργο Καμίνη, ο κ. Γερουλάνος ανάφερε ότι, όταν εκείνος ανέλαβε, ο Δήμος Αθηναίων βρισκόταν «στη χειρότερή του κατάσταση. Είχε 300 εκατομμύρια δάνεια, είχε ένα έλλειμμα περίπου 50 εκατομμύρια κάθε χρόνο, ήταν πραγματικά εξαθλιωμένος οικονομικά. Έθεσε λοιπόν προτεραιότητα, πρώτον να εξυγιάνει τα οικονομικά και, δεύτερον, να μπορέσει η Αθήνα να σταθεί στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας λόγω και της κρίσης, πράγμα το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό».

Τέλος ανέφερε πως στόχος του είναι να κινητοποιήσει και να έχει στο πλευρό του πολίτες «που ήδη είναι ενεργοί, ανθρώπους που ήδη νοιάζονται, ανθρώπους που παίρνουν και ξαναπαίρνουν το 1595 του Δήμου και λένε "θέλουμε να μας αλλάξεις αυτό, θέλουμε να λύσεις εκείνο το πρόβλημα"». «Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να τους κινητοποιήσουμε, έτσι ώστε να τους οργανώσουμε μ' έναν τρόπο που το νοιάξιμο που έχουν για τη γειτονιά τους να φτάνει στο δήμο κι ο δήμος ν' ανταποκρίνεται. Και γι' αυτό φτιάξαμε τα Συμβούλια Γειτονιάς, στα οποία καλούμε αυτούς τους πολίτες να ενταχθούν», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.