ΥΠΟΙΚ: Διαδηλωτές έσπασαν γυάλινη πόρτα- Δείτε το βίντεο

ΥΠΟΙΚ: Διαδηλωτές έσπασαν γυάλινη πόρτα- Δείτε το βίντεο

Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομίας κατά την απόπειρα εισβολής που επιχείρησαν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο.

Δύο άτομα εισέβαλαν τελικά εντός του κτιρίου και στην προσπάθειά τους να εισέλθουν έσπασαν τη γυάλινη πόρτα.

Η ένταση έληξε γρήγορα χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.


Δείτε το βίντεο


Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας τόνισε ότι «η ΑΔΕΔΥ είναι σήμερα εδώ διαμαρτυρόμενη για την περικοπή των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων» και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε επανειλημμένως με έγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κύριο Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες. Θα κάνουμε κι άλλες προσπάθειες να τον συναντήσουμε αν όμως δεν δεχτεί έστω και την ύστατη στιγμή να μας ξαναδεί. Για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος εργαζομένων στο Θριάσιο, Μανώλης Βαρδαβάκης, είπε ότι «είμαστε σήμερα εδώ στη συγκέντρωση εργαζόμενοι από την Υγεία και το υπόλοιπο Δημόσιο κι απαιτούμε από την κυβέρνηση πρώτα απ' όλα να σταματήσει να αναγκάζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται».

Και συμπλήρωσε: «Απαιτούμε εδώ και τώρα την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος κι ένταξη στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται στις ανθυγιεινές συνθήκες. Να καταργηθούν τα προνόμια κι επιδοτήσεις, όπως δίνουν οι σημερινές κυβερνήσεις και οι προηγούμενες, σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και να εξασφαλιστούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του λαού».

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα αιτήματά τους, διεκδικούν την «άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος», ζητούν να μη δοθεί «καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο» και να μη γίνει «καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα» και να επεκταθεί και «σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί».

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «στόχος της κινητοποίησης είναι να δοθεί λύση στο ευαίσθητο θέμα των Β.Α.Ε., καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να το βάλει στην ''κλίνη του Προκρούστη'', εξαργυρώνοντας ακόμη μία μνημονιακή επιταγή».

Με τη σειρά της η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της σημειώνει: «τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά. Αρνείται να μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά». Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση επίλυση του θέματος, καθώς λένε πως δεν μπορούν να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες υγείας «στα 67 μας χρόνια. Οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα».