Τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του μέχρι το πρωί της Παρασκευής, διαφορετικά θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εστάλη μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε δώσει ολιγοήμερη παράταση στην παραίτησή του, εως αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπερ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ως εκ τούτου δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, με τη διαγραφή του να είναι μονόδρομος.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί, η έδρα του θα πάει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα και τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα μείνει με πέντε βουλευτές, με τους τέσσερις να έχουν εκλεγεί με το κόμμα και τον Αριστείδη Φωκά με την Ένωση Κεντρώων. Η 2η παράγραφος του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και το κείμενο συμπερασμάτων της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για την τύχη των ΑΝΕΛ σε περίπτωση που η ΚΟ μείνει με πέντε βουλευτές.

Η συνεδρίαση της ΚΟ υπό τον πρόεδρο ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί, και σε αυτήν συμμετείχαν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Κώστας Κατσίκης, ενώ παρευρίσκονται ο Νίκος Μαυραγάνης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις