Αθώος κρίθηκε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία, έπειτα από καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για παθητική δωροδοκία από επιχειρηματία που είχε αναλάβει την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν.

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος αναίρεσε την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση, με συνέπεια η υπόθεση να επιστρέψει στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης.

Υπό νέα σύνθεση το δικαστήριο έκρινε τώρα κατά πλειοψηφία αθώο τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ετυμηγορία που ανοίγει το δρόμο για την επάνοδό του στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Το κατηγορητήριο τού απέδιδε ότι ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας ΑΕ ΟΤΑ έλαβε, τον Οκτώβριο του 2011, το ποσό των 15.000 ευρώ από επιχειρηματία που αναδείχθηκε ανάδοχος για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν, με σκοπό «να τον βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου όσο καιρό θα διαρκούσε η μίσθωση».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, κάνοντας λόγο για σκευωρία, ενώ κατηγόρησε τον επιχειρηματία ως «συκοφάντη».

Απολογούμενος στο δικαστήριο ανέφερε ότι επειδή ο ανάδοχος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, που έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, ανέλαβε μαζί με επιχειρηματίες να συγκεντρώσει κάποια χρήματα τα οποία και έδωσε ως δανεικά ενώ στη συνέχεια ο ανάδοχος τα επέστρεψε. Επικαλέστηκε και σχετικές αποδείξεις ενώ διερωτήθηκε: «είναι δυνατόν να πάρω "μίζα" με αποδείξεις;».

Ο ισχυρισμός αυτός, πάντως, χαρακτηρίστηκε ως «αβάσιμος» από την εισαγγελέα της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου, κάτι που δεν έγινε δεκτό, αφού οι δικαστές, με ψήφους δύο έναντι μίας, αποφάσισαν την αθώωσή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις