Υγειονομικές βόμβες τείνουν να γίνουν τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, καθώς η διακομιδή των σκουπιδιών δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντός των κτιρίων… μίνι χωματερές.

Το σκηνικό που περιγράφουν οι αστυνομικοί είναι τραγικό και μπορεί να φανταστεί κανείς ποια κατάσταση επικρατεί στα υπόλοιπα τμήματα, όταν στη ΓΑΔΑ, αλλά και στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, τα σκουπίδια δημιουργούν τεράστιους σωρούς, ακόμα και μέσα στη μέση των διαδρόμων.

Η αυτοψία που πραγματοποίησε η εποπτεία υγείας στις 29 Ιανουαρίου, είναι απογοητευτική καθώς η εικόνα που αντίκρισαν οι ελεγκτές ήταν τραγική.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα οι ελεγκτές περιγράφουν πεταμένα σκουπίδια παντού, ενώ συγκεκριμένα κάνουν λόγο για σωρούς από μαύρες σακούλες, τα χαρτιά και τα πλαστικά στο γκαράζ.

Στις τουαλέτες του ισογείου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει εξαερισμός, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη επιμελέστερης καθαριότητας.

«Βουνό» ήταν όμως τα σκουπίδια στην είσοδο των κρατητηρίων, όπου υπήρχαν πεταμένα πλαστικά, κούτες και τρόφιμα των κρατούμενων από την προηγούμενη ημέρα, αλλά και στους διαδρόμους των κρατητηρίων, που οι κάδοι ήταν γεμάτοι και τα σκουπίδια ήταν στο πάτωμα.

«Όλα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας (κατσαρίδες), δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ενώ επισημαίνεται ότι πρέπει άμεσα να καθαριστούν επιμελώς τουαλέτες, κλιμακοστάσια, γκαράζ, κρατητήρια και να ληφθούν τα μέτρα για να διατηρούνται καθαροί όλοι οι χώροι.

«Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λ.π.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», επισημαίνεται σε ανάρτηση στο Facebook από την ΕΑΣΥΑ.

Ίδια κατάσταση καταγγέλλουν και οι ένστολοι της Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς να βάζουν από την τσέπη τους λεφτά για να έρθει καθαρίστρια. Το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην ίδια -τραγική- κατάσταση. Οπως λέει ο εκπρόσωπος των ένστολων, Δημήτρης Παδιώτης «περιμένουμε να γίνει ο διαγωνισμός για να προσληφθούν καθαρίστριες. Υπάρχει κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών, κυρίως στα κρατητήρια και πέφτει εκεί μεγάλο βάρος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις