«Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»! Με αυτό το σύνθημα το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ πραγματοποιεί διεθνιστική πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου στις 20.00, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, «για να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη της νεολαίας της Ελλάδας στους νέους και τις νέες, στους εργαζόμενους και το λαό της Βενεζουέλας».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Ανόι Ρόσας, Εθνική Γραμματέας του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας, ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, επιτετραμμένος της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά τραγούδια και τραγούδια των αγώνων των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Στο σχετικό κάλεσμά της για την εκδήλωση η ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι «δεν ανεχόμαστε:

Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ να οργανώνουν πραξικοπήματα, να επεμβαίνουν απρόκλητα στις υποθέσεις ενός λαού, να αναγνωρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση όποιον τους συμφέρει και προωθεί τα συμφέροντά τους σε κάθε χώρα.

Να λένε ψέματα ότι επεμβαίνουν για να υπερασπιστούν τη "δημοκρατία" και τις ελευθερίες του λαού, κρύβοντας ότι το κάνουν για να βάλουν στο χέρι τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και τον ενεργειακό πλούτο που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως ακριβώς έκαναν τα προηγούμενα χρόνια στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν και σε τόσα άλλα μέρη του κόσμου, σκορπίζοντας το θάνατο, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει την εγκληματική επέμβαση των ΗΠΑ και να συμμετέχει στις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, που πήραν σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι κατά του λαού της Βενεζουέλας, για στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας και του αχυράνθρωπου Γκουαϊδό και για την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας.

Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα να καλούν σε επέμβαση στη Βενεζουέλα, στο όνομα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας, τη στιγμή που κρύβουν – ακριβώς επειδή στηρίζουν τον καπιταλισμό – ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα βρίσκεται πίσω από την κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και των άλλων λαών του κόσμου".

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος! Οι λαοί έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Η πάλη των λαών είναι παντοδύναμη!» καταλήγει το κάλεσμα της ΚΝΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις