Αντιδράσεις και ερωτήματα για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης στη χώρα για τη νέα υπόθεση που έρχεται στο φως, μετά την αποκάλυψη ότι δικαστές θέλησαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα του νόμου σε μια γυναίκα που έχει 13 παιδιά, μόλις λίγους μήνες μετά το σάλο για την υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο.

Πιο αναλυτικά, σε κάθειρξη 8 ετών ερήμην– για τα αδικήματα της "πλαστογραφίας με χρήση" και της "ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης" με σκοπό το κέρδος!- καταδικάστηκε μία μητέρα 13 παιδιών, από την Πρέβεζα,η οποίαεργάζεται ως καθαρίστρια στονοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ποιοήταν το "έγκλημα" της; Πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού διορθώνοντας τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ώστε να φαίνεται ότι το τελείωσε το 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν η αλήθεια.

Διαβάστε: Ελεύθερη η καθαρίστρια: Θέλω να πάω στο Γυμνάσιο και να βρω δουλειά!

Έκανε αυτή την πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί για να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το prevezatoday, προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει –στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της, τα 5 από τα οποία είναι ανήλικα.

Μάλιστα, η ίδια καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο. Ωστόσο, η απουσία της δεν οφείλεται σε στρεψοδικία, αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή, καθώς πάσχει από την καρδιά της και έχει τοποθετήσει απινιδωτή. Αν και προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση, το αίτηματης για αναβολή απορρίφθηκε.

Τώρα, οι ελπίδες της γυναίκας και την οικογένειάς της, είναι στραμμένες στην 5η Μαρτίου, ημέρα που εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, η έφεση της μητέρας που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας. Την υπόθεση στο Εφετείο έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις