Στην εκτίμηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει στην επόμενη Βουλή προέβη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό news 24/7 στους 88,6 , προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ» και τόνισε: "Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Είναι η πολιτική μου εκτίμηση ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές εξελίξεις, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση μετεκλογικής συνεργασίας προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, επιδιώκοντας προγραμματικές συγκλίσεις, διευκρίνισε μάλιστα ότι η πρόσκληση θα απευθυνθεί και προς την κα Φώφη Γεννηματά και προς τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπουργοποίηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απελευθερώσει πολλές δυνάμεις. Αν αξιοποιούσαμε κάποιον που είχε πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης θα είχαμε την κριτική ότι συναλλασσόμαστε και εξαγοράζουμε..».

Σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασαν στο παρελθόν οι κκ Μωραΐτης και Τόλκας, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε ότι «παλαιότερα ασκούσαν κριτική του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ωστόσο ότι «μία πολιτική τοποθέτηση πριν από δύο χρόνια δεν είναι και τόσο τρομερό».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο το ΚΙΝΑΛ να έχει διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ. Θα μας πει η κα Γεννηματά σε ποιο ζήτημα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη; Σε τι έχει διαφοροποιηθεί από τον νεοφιλελευθερισμό; Έκανε τεράστια θεσμική προσβολή να ψηφίσει με έναν βουλευτή στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση».


Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ

Προβοκάτσιες του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναδάκη, που θα πέσουν στο κενό, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, καθώς ο κ. Βερναδάκης εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα δυσκολευτεί να έχει κοινοβουλευτική παρουσία στις επόμενες εκλογές.

«Η μεγάλη Κεντροαριστερά δεν χτίζεται με τυχοδιώκτες και ακροδεξιούς. Χτίζεται με λαϊκές και ριζοσπαστικές πολιτικές πάντα δίπλα στον πολίτη. Εμείς με τους δημοκράτες αγωνιστές και σεις με Παπαγγελόπουλο, Κουίκ, Κουντουρά και άλλους …προοδευτικούς. Θα τα πούμε το βράδυ των εκλογών. Θα τρίβετε τα μάτια σας» τονίζει ο κ. Μαλέλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις