Πολάκης: Ψευδές ότι ηχογράφησα ή απείλησα τον Στουρνάρα

Πολάκης: Ψευδές ότι ηχογράφησα ή απείλησα τον Στουρνάρα

Απάντηση μέσω social media έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το είδος και τον σκοπό της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες το βράδυ με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει τα εξής:

«ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΙΚΑ "ΤΟΥ ΜΜΕ, ενταύθα:

Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος- ΝΔ- Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.

Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.

Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.

Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.

Ακολούθως φρόντισε να διαρρεύσει ότι ουδέν μεμπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.

Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.

Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.

Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθέως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.

Και λέω ευθέως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτάκη, της κας Σπυράκη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχώς για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.

Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.

Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα, αλλά για τον κο Στουρνάρα.

Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγείας.
Αθήνα 19/2/2019»


Πολάκης από το βήμα της Βουλής

Μετά την ανάρτηση του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα και από το βήμα της Βουλής.

«Επειδή εδώ και τρεις τέσσερις μέρες έχει εξαπολυθεί επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω», είπε και συνέχισε: «Ποια είναι η μεγάλη εικόνα: Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει ότι χρηματοδοτήθηκε το ΠΑΣΟΚ με 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Βγαίνει στην επιφάνεια ότι το «Πρώτο Θέμα»  ότι το χρηματοδότησε εφοπλιστής από την Ελβετία με 1,8 εκατομμύρια ευρώ… Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της κ  Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με 800 χιλιάδες ευρώ. Κι ύστερα όλοι ασχολούνται ξαφνικά με το δάνειο του Πολάκη. Πού είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και δε λέω για μένα αλλά για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα της οικογένειάς μου; Βγαίνει μία διαρροή και λέει ότι πήρα παράνομο δάνειο και βγαίνει η τράπεζα και λέει ότι το πήρα νόμιμα.

Και βγαίνουν μετά Πορτοσάλτε, Παπαναγιώτου, διαβόλοι, τριβόλοι, όλοι αυτοί που τα έπαιρναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Βεβαίως και πήρα τον κ. Στουρνάρα. Λέω πολύ καλά τα κάνετε κ. Στουρνάρα μου αλλά μιας και λειτουργείτε ως ανεξάρτητη θεσμικά αρχή κάντε έλεγχο στα δάνεια και μιας σειράς άλλων προσώπων, πολιτικών κλπ.», είπε.

Και τόνισε: «Τριάντα τρία εκατομμύρια έχει το Πρώτο Θέμα και πρέπει να είναι από την Τράπεζα Πειραιώς απαιτητά εδώ και έναν χρόνο. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τα δάνεια τον ανεξάρτητο τραπεζίτη, τα δάνεια των πολιτικών προσώπων; (Να το χεράκι πάνω. Κουνήθηκε το playmobil!, σχολίασε με αιχμή για τον Άδωνη Γεωργιάδη) Βγαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα αλλά βέβαια ότι δάνειο έχω πάρει μόνο εγώ. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουν να λένε όλοι αυτοί οι παπαγάλοι… αλλά έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες, που θα τελειώσουν τα πορίσματα. Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να προχωράει στη σπίλωση της προσωπικότητάς του αλλά το κάνει επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν εμπλεκόμενος αυτός και η γυναίκα του».

Ο κ. Πολάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας.