Ασπίδα Τσίπρα στον Πολάκη έναντι του Στουρνάρα

Ασπίδα Τσίπρα στον Πολάκη έναντι του Στουρνάρα

Σαφή θέση υπέρ του Παύλου Πολάκη στην κόντρα του με τον Γιάννη Στουρνάρα πήρε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μετά την ανακοίνωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και την απάντηση του Παύλου Πολάκη μέσω Facebook, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως καλύπτει τον υφυπουργό Υγείας και κάνει λόγο για την «πολιτική ουδετερότητα» που πρέπει να ακολουθεί από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».


Πολάκης από το βήμα της Βουλής

Μετά την ανάρτηση του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα και από το βήμα της Βουλής.

«Επειδή εδώ και τρεις τέσσερις μέρες έχει εξαπολυθεί επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω», είπε και συνέχισε: «Ποια είναι η μεγάλη εικόνα: Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει ότι χρηματοδοτήθηκε το ΠΑΣΟΚ με 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Βγαίνει στην επιφάνεια ότι το «Πρώτο Θέμα»  ότι το χρηματοδότησε εφοπλιστής από την Ελβετία με 1,8 εκατομμύρια ευρώ… Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της κ  Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με 800 χιλιάδες ευρώ. Κι ύστερα όλοι ασχολούνται ξαφνικά με το δάνειο του Πολάκη. Πού είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και δε λέω για μένα αλλά για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα της οικογένειάς μου; Βγαίνει μία διαρροή και λέει ότι πήρα παράνομο δάνειο και βγαίνει η τράπεζα και λέει ότι το πήρα νόμιμα.

Και βγαίνουν μετά Πορτοσάλτε, Παπαναγιώτου, διαβόλοι, τριβόλοι, όλοι αυτοί που τα έπαιρναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Βεβαίως και πήρα τον κ. Στουρνάρα. Λέω πολύ καλά τα κάνετε κ. Στουρνάρα μου αλλά μιας και λειτουργείτε ως ανεξάρτητη θεσμικά αρχή κάντε έλεγχο στα δάνεια και μιας σειράς άλλων προσώπων, πολιτικών κλπ.», είπε.

Και τόνισε: «Τριάντα τρία εκατομμύρια έχει το Πρώτο Θέμα και πρέπει να είναι από την Τράπεζα Πειραιώς απαιτητά εδώ και έναν χρόνο. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τα δάνεια τον ανεξάρτητο τραπεζίτη, τα δάνεια των πολιτικών προσώπων; (Να το χεράκι πάνω. Κουνήθηκε το playmobil!, σχολίασε με αιχμή για τον Άδωνη Γεωργιάδη) Βγαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα αλλά βέβαια ότι δάνειο έχω πάρει μόνο εγώ. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουν να λένε όλοι αυτοί οι παπαγάλοι… αλλά έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες, που θα τελειώσουν τα πορίσματα. Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να προχωράει στη σπίλωση της προσωπικότητάς του αλλά το κάνει επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν εμπλεκόμενος αυτός και η γυναίκα του».

Ο κ. Πολάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας.