Έφοδος μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών

Έφοδος μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών

Έφοδο στο Υπουργείο Οικονομικών, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10, πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα οποία και πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο, από τις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών ζητώντας να έχουν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση των διαδηλωτών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Για την ώρα, κλειστός παραμένει και ο δρόμος μπροστά από το υπουργείο, καθώς υπάρχουν δεκάδες διαδηλώτες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και έτσι κλειστοί θα μείνουν την Πέμπτη οι δήμοι όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη δραστική περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος.

Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «κατ' απαίτηση των δανειστών η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τα Τεχνικά Συνεργεία των Δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας».

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν επίσης στην εφαρμογή των διατάξεων του «Κλεισθένη Ι» βάσει των οποίων από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργήθηκε ο Προληπτικός Έλεγχος Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μεταφέρθηκε το σύνολο της οικονομικής ευθύνης στους εργαζόμενους στις Οικονομικές Υπηρεσίες, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα από κάθε ευθύνη τους αιρετούς. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Ο.Τ.Α. και φορτώνει με ευθύνες στους εργαζόμενους που δεν τους αναλογούν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με τη σημερινή κινητοποίηση «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης Δημοτικών Υπηρεσιών, σε μικρό ή μεγάλο Δήμο και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».