Διαδήλωση έξω από το ΑΤ Ομονοίας: Ζητούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά

Διαδήλωση έξω από το ΑΤ Ομονοίας: Ζητούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ζητώντας απαντήσεις για το θάνατο του Νιγηριανού, Εμπουκά.

Η υπόθεση του Εμπουκά έχει θορυβήσει πάρα πολύ τη νιγηριανή κοινότητα, ανέφερε ο Μιχάλης Αφολάνιο, μέλος της κοινότητας.

«Σκοπός μας είναι να μάθουμε πλήρως τι έγινε, κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε ο Εμπουκά. Και γιατί ο θάνατός του αποκρύφτηκε. Η πρώτη γνωμάτευση από την ιατροδικαστική υπηρεσία έχει μια γενική, πρώτη αποτίμηση. Θα επιδιώξουμε να διοριστεί και από εμάς ιατροδικαστής, για μια ακόμα εξέταση. Επίσης θα πιέσουμε, ώστε οι τοξικολογικές εξετάσεις να βγουν γρήγορα, καθότι παίρνουν πολλούς μήνες. Σιγά σιγά προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία, όπως τις επίσημες μαρτυρίες από το ΕΚΑΒ», εξήγησε.

«Ζητούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά και για τον κάθε Εμπουκά», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Νιγηριανών Γυναικών, Νόρα Οκατσούκου.

Ταυτόχρονα, η κ. Οκατσούκου απεύθυνε έκκληση για στήριξη στη γυναίκα του Εμπουκά, και μητέρα δυο μικρών παιδιών -το ένα έξι μηνών- η οποία δεν εργάζεται και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Όποιος οργανισμός ή μεμονωμένοι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας», είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 35χρονος Εμπουκά, πέθανε την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου στο ΑΤ Ομονοίας.

Ερωτήματα γεννιούνται, μετά τις καταγγελίες της γυναίκας του, ότι ο θάνατός του αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Όπως προκύπτει από την αναφορά της αστυνομίας, ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ