Τους πέντε στόχους του για την Αθήνα και τις τρεις δεσμεύσεις για να μετατραπεί «ο κύκλος εγκατάλειψης σε κύκλο συμμετοχής», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, στο κατάμεστο Θέατρο ΠΚ στον Νέο Κόσμο, που ήταν ο πρώτος σταθμός του νέου διαύλου επικοινωνίας που εγκαινίασε, τις «Συναντήσεις Αθηναίων».

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει σχεδόν πενήντα δράσεις στις γειτονιές της πόλης, τους τελευταίους 4 μήνες, καταγράφοντας πόρτα πόρτα τις ανάγκες και τις δυνατότητες της κάθε γειτονιάς, ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει την καμπάνια του στις αθηναϊκές συνοικίες με μία ακόμη μορφή διαλόγου.

Όπως είπε «οι 5 στόχοι μας για την Αθήνα έχουν προκύψει από τη δουλειά και τη ματιά όχι μόνο τη δική μας αλλά όλων των Αθηναίων που συναντάμε κάθε μέρα στους δρόμους της πόλης. Μαζί συνδιαμορφώνουμε τις προτεραιότητές μας για να πάμε την πόλη μας μπροστά». Και αυτοί είναι: Να αντιστρέψουμε την εικόνα εγκατάλειψης για να φύγει ο φόβος από τις γειτονιές μας. Να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον δήμο. Να μπορούμε, να έχουμε δηλαδή τα εργαλεία και τους πόρους, να δημιουργούμε. Να νοιώθουμε τον δήμο κοντά μας, σε κάθε ηλικία, σε κάθε μας προσπάθεια. Να συμμετέχουμε, να συνδιαμορφώνουμε, να χτίζουμε μαζί το μέλλον μας.

Για να γίνουν τα παραπάνω πράξη, προτάσσει: Τα «Συμβούλια Γειτονιάς», όπου «οι κάτοικοι συμμετέχουν καταγράφοντας και ιεραρχώντας τα ζητήματα, ο δήμος ανταποκρίνεται άμεσα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και μαζί βλέπουμε τις κοινές μας προτεραιότητες να γίνονται πραγματικότητα». Τις «Πράσινες Ομάδες Δράσης», που είναι συντονισμένες υπηρεσίες πρασίνου – καθαριότητας – μικρών τεχνικών έργων για φροντισμένες γειτονιές. Και τις «υιοθεσίες Κοινόχρηστων Χώρων». Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο «κάθε σχολείο, κάθε Λέσχη Φιλίας, κάθε ιδιώτης που ενδιαφέρεται, θα μπορεί να υιοθετήσει έναν χώρο πρασίνου κοντά του, να τον περιποιείται και να τον νοιάζεται, ώστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε την Αθήνα καθαρή και φροντισμένη».

Η επόμενη συνάντηση είναι την ερχόμενη Τρίτη 26/2 στις 6:30μμ στο Θέατρο «Επί Κολωνώ».