Τζανακόπουλος: Κάλυψη Μητσοτάκη στον εθνικισμό και την ακροδεξιά

Τζανακόπουλος: Κάλυψη Μητσοτάκη στον εθνικισμό και την ακροδεξιά

Τεράστια ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία, γιατί με τον λόγο της -και όχι μόνο- έδωσε κάλυψη στον εθνικισμό και στην ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι, καταλόγισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Για την κ. Γεννηματά παρατήρησε ότι μόνη της «πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη» και, κατά συνέπεια «δεν μπορεί να ζητάει τα ρέστα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, σημείωσε πως η ΝΔ προσφέρει νομιμοποίηση στον εθνικισμό και στην ακροδεξιά με τη «μετατόπιση» που υπήρξε από τότε που ο κ. Σαμαράς αναδείχτηκε στην ηγεσία του κόμματος.

«Η μετατόπιση αυτή είναι διαρκής και στην πραγματικότητα βλέπουμε μια μεταμόρφωση της ΝΔ, από ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ένα κόμμα υβρίδιο, μεταξύ του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της πιο σκληρής εθνικιστικής δεξιάς», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε απολύτως την πολιτική Σαμαρά, για λόγους που έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι εξαρτάται από ακροδεξιά ομάδα του κ. Σαμαρά για να παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ. Έχει τεράστια ευθύνη για το ότι νομιμοποίησε, συγκάλυψε, κάλυψε, προστάτεψε αυτές και τις ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες, όχι μόνο με τον λόγο, αλλά καταλήγοντας ακόμα να υιοθετεί και τις πρακτικές τους».

Σχολίασε και τη χθεσινή διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που ο ίδιος μιλούσε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, επισημαίνοντας:

«Η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προοδευτικό κόσμο της Κατερίνης, παρά το γεγονός ότι διάφορα ακροδεξιά στοιχεία προσπάθησαν, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, να στήσουν ένα σόου μίσους και διχαστικού λόγου. Εμείς προερχόμαστε από έναν πολιτικό χώρο που έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί ούτε να κάνει έστω και ένα βήμα πίσω στη μάχη απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται και την πολιτική σύγκρουση με τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής και με ανθρωποφάγους».

Σε ερώτηση για την αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του προοδευτικού κοινωνικού μετώπου, απάντησε: «Το ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά, ιδιαίτερα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μα αντικειμενικά το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη στιγμή, αντικειμενικά, εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Δεν μιλάω μόνο για την Αριστερά, μιλάω για το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το μέτωπο υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η κ. Γεννηματά μόνη της πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη», πρόσθεσε.