Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων  προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση κατά τις απογευματινές ώρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις κυρίως από κατοίκους υπογείων στο κέντρο των Χανίων και άλλες συνοικίες της πόλης χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων.

Ανάλογα προβλήματα αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Κισάμου.

Στο παράδρομο της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών ακινητοποιήθηκαν οχήματα καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, ενώ σε πολλούς δρόμους περιοχών κυρίως γύρω από την πόλη η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Στην πόλη τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Κλαδισός, Πασακάκι και Λειβάδια.

Από το απόγευμα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των δήμων.

Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στον δημοτικό δρόμο προς το χωριό Καλάθενες Κισσάμου, στον δρόμο Πλάτανος – Σφηνάρι, και στον δρόμο από την περιοχή Φωτακάδο προς Παλαιά Ρούματα.

Έκκληση στους πολίτες

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο οπου κανένα σημείο δεν είναι ασφαλές για διέλευση, απηύθυνε μέσω του Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα σε Κίσσαμο, Κυδωνία και Χανιά από καταπτώσεις βράχων και πλημμύρες στους δρόμους ενώ εκτάκτως θα ανοίξει η γέφυρα στον Αλικιανό, καθώς σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο Φουρνέ και θα πρέπει τεχνικά συνεργεία να μεταβούν στο σημείο.

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε οτι τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ένταση, από την περασμένη θεομηνία, συνδυάζοντας έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους και όπως είπε χαρακτηριστικά είναι βέβαιο οτι όλες οι εργασίες που έγιναν για την αποκατάσταση ζημιών τους προηγούμενες ημέρες, πιθανώςνα έχουν "πάει στράφι".

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Τα έντονα καιρικά φαινομενα, δημιούργησαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Από τις 16:30 έχουν μείνει χωρίς ρεύμα οι περιοχές από Κουνουπιδιανά μέχρι Σταυρό ενω δυο ώρες αργότερα, κοντά την περιοχή του Μακρύ Τοίχου, έπεσε στύλος ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος, σε ένα μεγάλο τμήμα, από Μακρύ Τοίχο μέχρι τον Κλαδισό, το Δαράτσο και την Αγ.Μαρίνα.

Φωτογραφία από Flashnews.gr