Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του BBC που έκανε λόγο για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Το άρθρο έχει κεντρικό τίτλο «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας, οι Μακεδόνες Σλάβοι» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με την επικύρωση συμφωνίας για την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία», η Ελλάδα ανγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». Κι όμως, αρνήθηκε την ύπαρξη της «μακεδονικής μειονότητας» για δεκαετίες.

Η συντάκτρια του επίμαχου ρεπορτάζ του BBC Μαρία Μαργαρώνη, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Ισάακ Καριπίδη για τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. «Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις», συμπλήρωσε.

«Η συγκεκριμένη άποψη έχει δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν όχι μόνο σε βρετανικά, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Ισάακ Καριπίδης η συνέντευξη στο άρθρο είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι και προκύπτει το ερώτημα γιατί δημοσιοποιήθηκε μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η δημοσιογράφος σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, αφού πρώτα συμβουλευτεί πρώτα τους αρχισυντάκτες της, ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

«Πολλές αντιδράσεις και στη Βρετανία. Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν η Ένωση Μακεδόνων που έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC όπου καταγγέλλουν ότι το άρθρο είναι μονόπλευρο γιατί υπάρχει μόνο η μια πλευρά» επισήμανε ο δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις