Επιστολή Πολάκη σε Στουρνάρα: Αιτούμαι να παρευρεθώ στο επόμενο Δ.Σ της Τράπεζας

Επιστολή Πολάκη σε Στουρνάρα: Αιτούμαι να παρευρεθώ στο επόμενο Δ.Σ της Τράπεζας

Συνέχεια στην κόντρα του με τον κεντρικό τραπεζίτη δίνει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος  είχε προειδοποιήσει τον Γ. Στουρνάρα ότι, αφού έλεγξε το δικό του καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την τράπεζα Αττικής, πρέπει να ελέγξει και τα δάνεια πολιτικών και ΜΜΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έστειλε επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να παρευρεθεί στο επόμενο ΔΣ της ΤτΕ, προκειμένου να καταγγείλλει δάνεια πολιτικών και ΜΜΕ.

«[…] δηλώνω ότι αιτούμαι να παρευρεθώ στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να σας ενημερώσω για συγκεκριμένα δάνεια, τα οποία δεν πληρούν τις κατά τον νόμο και τους κανονισμούς λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης, γνώση την οποία είμαι βέβαιος ότι θέλετε να αποκτήσετε» αναφέρεται στην επιστολή με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο κεντρικός τραπεζίτης «έκαψε» με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα τον αναπληρωτή υπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πολάκης του δήλωσε ότι κατέγραφε τη συνομιλία τους, χωρίς εκείνος να συναινέσει.

«Σήμερα το πρωί παραδόθηκε η παρακάτω επιστολή στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζες της Ελλάδας.(κοινοποίηση και στο διοικητή της) Θα είχε παραδοθεί από τη Δευτέρα το πρωί αλλά δυστυχώς συνέβη η τρομερή θεομηνία στην Κρήτη», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός στο facebook.