Νέα, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε χθες σε πέντε Νομούς της Πελοποννήσου, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, έγιναν έλεγχοι σε 838 άτομα (602 Έλληνες και 236 αλλοδαπούς), καθώς και σε 680 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 114 άτομα (61 Έλληνες και 53 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 74 (47 Έλληνες, 27 αλλοδαποί) για ναρκωτικά, καταδικαστικά έγγραφα, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράνομη διαμονή στη χώρα (σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους), παραβάσεις του του Υγειονομικού Κανονισμού και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε η κλοπή σε κατάστημα που είχε γίνει στις 21 Ιουλίου 2018 σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου (Έλληνα), ενώ επιπλέον κατηγορείται και 37χρονος (Έλληνας) για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 280 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες χασίς σε Αργολίδα-Αρκαδία, καθώς και χασίς βάρους 12,6 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά χάπια στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση κι ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις