Μια καταπληκτική σοκολατένια συνταγή…

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. Μαύρη σοκολάτα 72%

350 γρ. Βούτυρο αμυγδάλου

350 γρ. Άχνη ζάχαρη

40 γρ. Σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)

300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

40 ml. Γάλα αμυγδάλου

40 γρ. Λιναρόσπορος

1 πρέζα Αλάτι

5 γρ. Μπέικιν πάουντερ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, τη σοκολάτα και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί.

2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε την άχνη, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το σιρόπι σφενδάμου, το λιναρόσπορο και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο μπολ της λιωμένης σοκολάτας, αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

4. Αδειάζουμε το μείγμα για τα brownies, σε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.

6. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

7. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις