Δήμος Αθηναίων: 28 παιδικές χαρές πλήρως ανακατασκευασμένες και ασφαλείς

Δήμος Αθηναίων: 28 παιδικές χαρές πλήρως ανακατασκευασμένες και ασφαλείς

Στις 28 έφθασαν οι «ριζικά ανακατασκευασμένες-πιστοποιημένες για την ασφαλή χρήση τους» παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων. Η ανακατασκευή των 11 είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και των υπολοίπων πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, όλες είναι φτιαγμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και απολύτως προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες και όλες οι παιδικές χαρές, που παραδίδονται στο κοινό, φυλάσσονται ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους φθορά, βανδαλισμός και καταστροφή.

Οι πρόσφατα 16 ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές είναι οι εξής: Σχολή Χωροφυλακής, Μεσογείων, Ευτοκίου και Βελλερεφόντος, Κολοκυνθούς, Πλ. Κoυντουριώτoυ, Κουκάκι, Καλλιρόης και Μεναίχμου, Κυνοσάργους, Απ. Παύλου και Ηρακλειδών, Θησείο, Πλ. Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα, Κηφισοδότου & Θεσσαλονίκης, Άνω Πετράλωνα, Βουτιέ και Γκίκα, Λόφος Φιλοπάππου, Τιμαίου και Πύλου, Ακαδημία Πλάτωνος, Τεώ και Αμυκλών, Πλατεία Λαμπρινής, Ιππολύτου και Μούδρου, Κυψέλη, Χατζιδάκη, 'Ανω Πατήσια, Πλ. Ζέρβα, Πατήσια, Δουκίσσης Πλακεντίας και Φθιώτιδος, Αμπελόκηποι, Αστραπόγιαννου και Νικήτα, Αμπελόκηποι, Νορντάου, Γκύζη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου , Κωστής Μπιτζάνη, «έως το τέλος του 2019 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης και της πιστοποίησης του συνόλου των 70 Παιδικών Χαρών, ώστε να γίνουν ασφαλής προορισμός για τα παιδιά όλων των ηλικιών».