Ένταση στο Φόρουμ των Δελφών- Βενιζέλος σε Δουζίνα: Δεν είμαστε συνάδελφοι

Ένταση στο Φόρουμ των Δελφών- Βενιζέλος σε Δουζίνα: Δεν είμαστε συνάδελφοι

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Ευάγγελο Βεβνιζέλο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακό, Κώστα Δουζίνα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Αφορμή η προσφώνηση "συνάδελφε" που απεύθυνε ο Κώστας Δουζίνας στον Ευάγγελο Βενιζέλος αφού και οι δύο είναι πανεπιστημιακοί.

Προσφώνηση που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είπε ότι δεν αισθάνεται συνάδελφος με τους πανεπιστημιακούς γενικά, αλλά με εκείνους που έδωσαν την μάχη για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, με προσωπικό και πολιτικό κόστος...

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

αντιπολίτευση από την αρχή της κρίσης έως τον Ιούνιο του 2015 πίεζε προς την κατεύθυνση της εναλλακτικής λύσης, του δρόμου εκτός του ευρώ. Εξυπηρετώντας το δόγμα του εθνολαϊκισμού, δημιουργούσε ένα αφήγημα, το οποίο θα μας οδηγούσε στην απώλεια του 90% του εθνικού εισοδήματος", τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και διερωτήθηκε: "Τι ήταν προτιμότερο; Η απώλεια του 25% του εθνικού ΑΕΠ ή η απώλεια του 90% του εθνικού εισοδήματος;".

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε να παρέμβει, αποκαλώντας "συνάδελφο" τον κ. Βενιζέλο, λόγω της κοινής ακαδημαϊκής και βουλευτικής τους ιδιότητα.

"Έχουμε διαφορετικές διαδρομές στο μέτωπο του πολέμου. Ο καθένας κουβαλά τα παράσημα των δικών του τραυμάτων. Εγώ δεν είμαι συνάδελφος με τους ακαδημαϊκούς, είμαι συνάδελφος με αυτούς που τραυματίστηκαν στον πόλεμο της γενιάς μου", του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.