Γαλάζια Πατρίδα: Τούρκοι κομάντο κάνουν απόβαση σε ελληνικό νησί

Γαλάζια Πατρίδα: Τούρκοι κομάντο κάνουν απόβαση σε ελληνικό νησί

Την ώρα που ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, δηλώνει ότι η Άγκυρα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Αθήνα, οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας «δουλεύουν» πάνω σε σενάριο απόβασης σε νησί του Αιγαίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης υπό το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα».

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, το πολεμικό πλοίο Bayraktar προσέγγισε το νησάκι Χεκιμλί, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Σμύρνη και σύμφωνα με το σενάριο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ανήκε σε εχθρική χώρα. 


Τούρκοι κομάντο με επικεφαλής τον αντιναύαρχο Ιμπραχίμ Οζντέμ Κοτσέρ, επιχείρησαν να καταλάβουν το νησί, αφού όμως νωρίτερα, ναρκαλιευτικά είχαν καθαρίσει την ακτή γύρω από το Χεκιμλί ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κομάντο. 

Την απόβαση επιτηρούσαν από αέρος ελικόπτερα ΑΤΑΚ, που είχαν ως βασική μέριμνα να καταγράφουν τις κινήσεις του εχθρού. 

Κι όλα αυτά, ενώ ο Ακάρ θεωρεί από τη μία ότι «προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με την Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο», αλλά από την άλλη δηλώνει ξεκάθαρα ότι «σε Αιγαίο και Μεσόγειο εργαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».