Νέα διάσταση στο θέμα με την πτήση- μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, κι ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι ότι στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για ανεφοδιασμό καυσίμων επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα.

Πιο αναλυτικά, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χοσέ Γκέρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ευθέως ότι η άφιξη του Χόρχε Αρεάσα στην Αθήνα έχει σχέση με τον χρυσό της Βενεζουέλας που το καθεστώς Μαδούρο βγάζει έξω από τη χώρα!

"Βγάζουν τον χρυσό από τη χώρα με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανό, να χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο την Ελλάδα", είπε συγκεκριμένα ο Χοσέ Γκέρα και πρόσθεσε: "Χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πάρουν ευρώ τα οποία εισάγουν στο Καράκας".


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ο Χοσέ Γκέρας είναι κατηγορηματικός ότι η στάση έγινε επειδή η Ελλάδα είναι στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κοιτίδα της Δημοκρατίας στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς επίσης και άλλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί άλλες τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.

Διαβάστε: Επιβεβαίωση ΥΠΑ: Επιβάτης του αεροσκάφους ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο


Η επιβεβαίωση από την ΥΠΑ

Επίσημο κατατεθειμένο Σχέδιο Πτήσης είχε το αεροσκάφος με νηολόγιο Βενεζουέλας (YV2486) που προσγειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Jorge Arreaza, ο οποίος "δεν είχε άλλες επισκέψεις" πλην των επιτετραμμένων της πρεσβείας της Βενεζουέλας, όσο παρέμεινε στην Αίθουσα VIP του αεροδρομίου.

Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος έφτασε στοΕλευθέριος Βενιζέλος από το Άμπου Ντάμπι στις 13:59 του Σαββάτου για ανεφοδιασμό καυσίμων και αναχώρησε στις 17:47 για τον τελικό προορισμό του.

Το άνοιγμα της αίθουσας VIP ζήτησε η πρεσβεία της Βενεζουέλας για να φιλοξενηθεί ο υπουργός Εξωτερικών. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις