"Καμπανάκι" κινδύνου από την ΕΕ και το Ατλαντικό Συμβούλιο για επιθέσεις παραπληροφόρησης ενόψει ευρωεκλογών, ενώ στο στόχαστρο είναι και η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτειο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, προέβη σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία, ενόψει των ελληνικών εκλογών.

Ο αμερικανός αξιωματούχος κατήγγειλε ξεκάθαρα απόπειρα ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


"Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Μπορώ τώρα να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας", είπε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.

"Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως", είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου, Ντέιμον Γουίλσον, επεσήμανε: "Οι εκλογές είναι στόχος. Είναι στόχος ξένων κατασκοπικών επιχειρήσεων. Το έχουμε δει συστηματικά από τη Ρωσία και σε κάποιο βαθμό από το Ιράν και ενίοτε και από την Κίνα".

Το Ατλαντικό Συμβούλιο–ένα από τα πιο σημαντικά think tank των ΗΠΑ-θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών.


Καταγγελία Τουσκ

Σχέδιο επηρεασμού των Ευρωπαίων ψηφοφόρων ενόψει των ευρωεκλογών από "αντιευρωπαϊκές" εξωτερικές δυνάμεις κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν- ανοικτά ή μυστικά- να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου", δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

"Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις