Η Mattel επέλεξε τη διακεκριμένη Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου, ως Barbie Role Model για να γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, αλλά και την 60η επέτειό της, τιμώντας τις γυναίκες που είναι ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα.

Η κ. Αντωνιάδου έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

«Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!»,δήλωσε η ίδια.

Η Ελληνίδα επιστήμονας δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή που έπασχε από καρκίνο με επιτυχή αποτελέσματα. Αυτό ήταν το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο που μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή και αυτό το επίτευγμα ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Ελένη Αντωνιάδου μία πολύ σημαντική διάκριση, ως Γυναίκα της Χρονιάς για το 2013 στην εκδήλωση FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie μιλώντας για την πρωτοβουλία της δημιουργίας των Barbie Role Model είπε ότι «εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές.

Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο για όλες τις ηλικίες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις