«Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές Τσίπρα-Μητσοτάκη, Δεξιάς-Αριστεράς, το εκλογικό δίλημμα θα προσωποποιηθεί», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Νews24/7», ενώ πρόσθεσε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. Όταν τα διλήμματα είναι έντονα και οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πολωτικές, τότε ο ενδιάμεσος χώρος πιέζεται, τι σας κάνει εντύπωση; Οι εκλογές είναι πάντα ένα σκληρό τεστ, τεστ πραγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα. Όποιο κόμμα είναι πρώτο θα έχει αυξημένες πιθανότητες αυτοδυναμίας επειδή η επόμενη Βουλή δεν θα είναι οκτακομματική».

Σημείωσε ότι διαφαίνεται η «πιθανότητα του κόμματος Βελόπουλου να εκπροσωπηθεί στη Βουλή», για να συμπληρώσει ότι «οι κοινωνικές διεργασίες είναι πέραν των προσώπων».

«Μιλάμε για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου. Το ΚΙΝΑΛ είναι ευπρόσδεκτο. Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή», τόνισε.

«Η στρατηγική μας είναι να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο. Τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να υπάρξουν νέες εκτιμήσεις», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε σχέση με ενδεχόμενες υποψηφιότητες Κουντουρά- Δανέλλη στις ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλεγούν. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες».

Όσον αφορά την τραγωδία στο Μάτι, υποστήριξε:

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα συνολικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας. Αναδείχθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα. Μπροστά στα φαινόμενα που φέρνει η κλιματική αλλαγή, η διοικητική και οργανωτική δομή που είχαμε ήταν απολύτως ανεπαρκείς. Στην ώρα τους έγιναν παραιτήσεις και αλλαγές. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η καλύτερη που μπορούσε να δοθεί. Θέλουμε να διερευνηθεί η υπόθεση. Έχουμε φέρει ξένους ειδικούς. Επιχειρησιακά δεν μπορώ να μιλήσω».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις