"Ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια", αναφέρει το BBC, απαντώντας σε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων ΜεγάληςΒρετανίας, Ανδρέα Πετρίδη, επαναφέροντας με τον τρόπο αυτό τον ισχυρισμό περί "σλαβομακεδονικής μειονότητας" στην χώρα μας.

Ο κ. Πετρίδης είχε αντιδράσει στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το βρετανικό δίκτυο στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο σχόλιό του το BBC αναφέρει ότι δεν έκανε λόγο για "μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα", παραπέμποντας στην παράγραφο του δημοσιεύματος που ανέφερε ότι "ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 [σλαβόφωνοι ή "μακεδονικής"εθνότητας απόγονοι] ζουν ακόμα στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, ωστόσο μόνο 10.000-20.000 θα ταυτοποιούντο ως μέλη μιας μειονότητας".

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ και ο ανταποκριτής του στο Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός, ο κ. Πετρίδης είχε επισημάνει αντιφάσεις στο ρεπορτάζ του BBC που ανέφερε από τη μία ότι η "μακεδονική γλώσσα"είχε απαγορευθεί επί Ιωάννη Μεταξά και από την άλλη ότι "η μακεδονική γλώσσα δεν έχει απαγορευθεί επισήμως στην Ελλάδα".

Η απάντηση του BBC ήταν ότι στο δημοσίευμα καθίσταται σαφές ότι η γλώσσα αυτή δεν έχει απαγορευθεί επισήμως "εδώ και δεκαετίες".

Το βρετανικό δίκτυο δεν παίρνει άμεσα θέση στις επισημάνσεις του κ. Πετρίδη ότι το αρχικό δημοσίευμα ήταν μονόπλευρο με μικρή αναφορά στις επίσημες ελληνικές θέσεις και ότι κατηγορούσε την Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώ αναφέρει ότι δεν κατανοεί την επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας ότι την υποτιθέμενη αυτή μειονότητα εκπροσωπεί ένα κόμμα με αντίστοιχες πεποιθήσεις και ελάχιστη εκλογική απήχηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις