Για τον «άθλιο», όπως τον χαρακτήρισε, συντονισμό της Πυροσβεστικής στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Μάκη Πολλάτο.

«Αδιανόητο, δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού, αυτή την παντελή έλλειψη συνεννόησης, αυτό το χάλι… Ντράπηκα σαν άνθρωπος και σαν Έλληνας όταν βγήκε η εισαγγελική έκθεση στη δημοσιότητα», τόνισε ο κ. Συνολάκης.

«Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου γίνονταν 200 τηλεφωνήματα το λεπτό προς το συντονιστικό της Πυροσβεστικής… Καταλαβαίνετε την απόγνωση των ανθρώπων… Δεν δόθηκε οργανωμένη εκκένωση. Κανένας δεν τους είπε σηκωθείτε και φύγετε απ' τα σπίτια σας. Οι περισσότεροι από το Μάτι έφυγαν γιατί τρέχανε οι γείτονές τους», πρόσθεσε.

«Πού ήταν η αστυνομία; Δεν υπήρχε σαφής οδηγία για το τι να κάνουν οι άνθρωποι. Γι' αυτό άλλοι έφευγαν με το αμάξι στην ευθεία και εγκλωβιζόντουσαν και άλλοι πήγαιναν προς τη θάλασσα. Δεν υπήρχε ελικόπτερο να επιβλέπει και να δίνει οδηγίες», συνέχισε.

«Οι άνθρωποι είχαν φθάσει στο σημείο να τηλεφωνήσουν σε πολιτικούς προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το λιμενικό και να μάθουν έρθουν να τους μαζέψουν», συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις