«Για εμάς, προοδευτικό μέτωπο σημαίνει ανάχωμα στον νεοφιλελευθερισμό και στην άκρα Δεξιά, πρόγραμμα διακυβέρνησης και προοπτικής για την Ευρώπη», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «ΣτοΚόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στη διαδικασία συγκρότησης προοδευτικού μετώπου.

Ο κ. Βερναρδάκης εκτίμησε ότι «οι πρώτες ενδείξεις είναι απολύτως θετικές, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Ο στόχος μας είναι το διάστημα που έρχεται να ληφθούν ακόμη πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ίσως, και με μία μεγάλη εκδήλωση και ένα κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις, συλλογικότητες, φορείς, μεμονωμένους πολίτες, ώστε να μορφοποιηθεί αυτό το πολιτικό μέτωπο».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή προσώπων, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε τα εξής: «Προφανώς, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει και τη συμμετοχή π.χ. ανθρώπων από την Κεντροδεξιά ή τη φιλελεύθερη Κεντροδεξιά, ιστορικά. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν συλλογικές ή κομματικές δυνάμεις από τους χώρους αυτούς, προσωπικότητες πιθανώς υπάρχουν. Τέτοιες προσωπικότητες είναι ευπρόσδεκτες, δεν μπορεί κανείς να τις αποκλείσει -και γιατί να το κάνει, άλλωστε;».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «τη στιγμή που η άνοδος της άκρας Δεξιάς αμφισβητεί θεμελιώδη κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα είναι σαφές ότι όλες οι δυνάμεις υπέρ του προοδευτικού, του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, που θέλουν να τον διαφυλάξουν, προφανώς, είναι ευπρόσδεκτες. Και εκεί θα είναι το δίλημμα για τις παλιές κυρίαρχες δυνάμεις.

Μακάρι η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά να ανταποκριθεί θετικά σε επίπεδο προγράμματος διακυβέρνησης, να βοηθήσει στο ανάχωμα απέναντι στην Ακροδεξιά που σε χώρες, όπως η Ουγγαρία ή η Αυστρία απελαύνει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις