Λοΐζου: Γλωσσικό ατόπημα η αναφορά μου στα θύματα της 17Ν

Λοΐζου: Γλωσσικό ατόπημα η αναφορά μου στα θύματα της 17Ν

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπερίληψη της Μυρσίνης Λοΐζου, κόρης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένα και κάποια tweets της ίδιας στο παρελθόν.

Σε ανάρτησή της μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων, δήλωσε πως ήρθε κοντά στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την περιπέτεια της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και η οποία είχε εισέλθει σε περίοδο δομικής κρίσης το προηγούμενο διάστημα, με την κυβέρνηση να ορίζει προσωρινή Επίτροπο.

Αναρτήσεις της, ωστόσο, στο twitter είχαν προκαλέσει σάλο στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, στις 25 Απριλίου του 2015 φέρεται να σχολιάζει δηλώσεις του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Πανούση στο Twitter, λέγοντας πως «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».Παράλληλα, σε άλλο tweet η Μυρσίνη Λοΐζου είχε υπερασπιστεί και την ορθότητα της χορήγησης αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους χρήστες του μέσου να αντιδρούν έντονα.

Η ίδια πάντως έχει απενεργοποιήσει πλέον τον λογαριασμό της στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Λοΐζου ήταν αυτή που ως διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του Μάνου Λοΐζου, είχε απαγορεύσει τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας έτσι τη ρητή διαφωνία της με τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε το κόμμα. Η απάντηση της Μυρσίνης Λοΐζου

«Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή της στο facebook, η κ. Λοΐζου.

«Σε κάθε περίπτωση -συνεχίζει- η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.

Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε.

Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», καταλήγει η Μ. Λοΐζου.