Όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν την απόφαση να ταξιδεύουν μόνες και να βιώσουν έτσι ξεχωριστές εμπειρίες ζωής. Σύμφωνα με την Google Trends, το ενδιαφέρον για τα ατομικά ταξίδια των γυναικών αυξήθηκε κατά ποσοστό 131%, φτάνοντας για το 2018 περίπου τις 100 εκατομμύρια αναζητήσεις!

Επίσης, η British Airways αναφέρει ότι το 50% των γυναικών παγκοσμίως έχουν ήδη πραγματοποιήσει ένα solo ταξίδι, ενώ το 75% σκοπεύει να το πραγματοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει έρευνα της WeSwap, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 ενήλικες Βρετανοί και στην οποία ελήφθησαν σοβαρά υπόψη και τα σχόλια των χρηστών της, οι πιο ασφαλείς χώρες για μια γυναίκα που ταξιδεύει μόνη της είναι οι εξής:

Φινλανδία: Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο «ευτυχισμένη» χώρα στον κόσμο, ενώ βρίσκεται και στην πρώτη πεντάδα με τους πιο ασφαλείς προορισμούς για μοναχικούς ταξιδιώτες το 2019.

Νέα Ζηλανδία: Τα πανέμορφα και ιδιαίτερα τοπία της αλλά και η πιο χαλαρή ατμόσφαιρα που την χαρακτηρίζουν την κάνουν μία δημοφιλή επιλογή.

Ουρουγουάη: Πρόκειται για μία από τις χώρες της Αμερικής με τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Ιαπωνία: Με μια ακμάζουσα και άκρως ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή αλλά και μοναδικά εντυπωσιακές πόλεις, η Ιαπωνία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όλους.

Ολλανδία:Συγκαταλέγεται στις πιο ασφαλείς στον κόσμο.

Καναδάς: Οι φιλικοί κάτοικοι του Καναδά σε συνδυασμό με τα πανέμορφα φυσικά τοπία που αντικρίζει κανείς, δικαιολογούν και την δημοφιλία του.

Σημειώνεται ότι σε μια προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2018, η Ιαπωνία βρέθηκε στην πρώτη θέση ως ο καλύτερος προορισμός για γυναίκες, με τηΓαλλία και την Ισπανία να την ακολουθούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις