Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, για τις αντιδράσεις στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στη Σάμο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του παρατηρητηρίου η μήνυση γίνεται “για τις ρατσιστικές αντιδράσεις στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στα δημοτικά σχολεία της Σάμου με αποκορύφωμα την αποχή διαρκείας των Ελλήνων μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Σάμου”.

Αναλυτικά

"Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο ακραίες και συνεχιζόμενες ρατσιστικές αντιδράσεις στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στα δημοτικά σχολεία της Σάμου που έλαβαν χώρα στο χρονικό διάστημα από τις 27 Νοεμβρίου 2018 ως και τις 9 Μαρτίου 2019 με αποκορύφωμα την αποχή διαρκείας των Ελλήνων μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Σάμου.

Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη πως η Ελλάδα έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το ΕΔΔΑ για αποκλεισμό παιδιών Ρομά από την εκπαίδευση με ανάλογες μεθοδεύσεις και στη συνέχεια “γκετοποίησή” τους σε σχολεία “μόνο για Ρομά” σε Ασπρόπυργο[Σαμπάνης κτλ κατά Ελλάδας και Σμαπάνη κτλ κατά Ελλάδας] και Σοφάδες Καρδίτσας[Λαβίδας κτλ κατά Ελλάδας] μετά από προσφυγές μας: οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ επισυνάπτονται.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" .

Πηγή: samos24.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις