Νέα βίντεο και μαρτυρίες από την ξενοφοβική επίθεση κατά οικογενειώνπροσφύγων σε ξενοδοχείο, στα Βίλια Αττικής, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσω του ethnos.gr.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι κάτοικοι που αντιδρούν στην προσωρινή στέγαση των 20 οικογενειών στο κλειστό ξενοδοχείο, κινήθηκαν οργανωμένα φέροντας καπνογόνα, που τα πέταξαν προς τα δωμάτια ενώ "ξήλωσαν" πλακόστρωτα και πέταξαν πέτρες στην τζαμαρία της εισόδου, προκαλώντας ζημιές στα τζάμια.

Ένας πατέρας δύο κοριτσιών κατήγγειλε στο Open Tv ότι τον χτύπησαν με έναν πυροσβεστήρα, σπάζοντας την πόρτα του δωματίου και απώθησαν τα δύο παιδιά, με χτυπήματα στο κεφάλι, βρίζοντάς τα.

"Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι και συγχωριανοί μου είναι φίλοι τους ξέρω χρόνια, ζω εδώ πολλά χρόνια από επιλογή, μόνο ντροπή νιώθω. (…)Φοβούνται τα μικρόβια φοβούνται να μη χάσουν τον τουρισμό οπότε να μην βιάσουν τις κόρες τους τι ακριβώς φοβούνται" δήλωσε η κάτοικος των Βιλίων, Ελισάβετ Αντωνιάδου.

"Χρειάζομαι φάρμακα και θέλω να πάω στο φαρμακείο, αλλά φοβάμαι. Έρχονται εδώ και πετάνε πέτρες. Γιατί; Γιατί;" αναρωτιέται ένας πρόσφυγας, που μένει στο ξενοδοχείο, το οποίο έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

"Λένε ότι τους έβρισαν. Τις κροτίδες γιατί τις είχαν μαζί τους; Ήξεραν πως θα τους βρίσουν;" αναφέρει άλλος κάτοικος.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, για τα επεισόδια διεξάγεται προανάκριση για το αδίκημα της παραβίασης ασύλου.

Ρεπορτάζ του Open TV

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις