«Στόχος είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open Beyond ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, χαρακτηρίζοντας το στόχο εφικτό.

Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ακόμα ότι «τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησαν ένα κοινωνικό και πολιτικό άνοιγμα» και συμπλήρωσε ότι «τα επόμενα ονόματα θα δώσουν ακόμα περισσότερο το στίγμα».

«Η πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, μαζικό, το οποίο θα λειτουργήσει εκλογικά χρήσιμα για το ΣΥΡΙΖΑ και θα σηματοδοτήσει την πολιτική παρουσία του κόμματος και της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και των ανοιγμάτων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως είπε, οι «ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη θα αποκτήσουν για πρώτη φορά μία πολύ μεγάλη σημασία και ειδικά για την Ελλάδα γιατί κατά κάποιο τρόπο θα προσδιορίσουν το πλαίσιο διαμόρφωσης του κομματικού συστήματος και των επιλογών».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι πρόκειται για αναμέτρηση πολιτικού χαρακτήρα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, όπου θα τεθούν πολύ σοβαρά διλήμματα.

«Είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, καθώς θα υπάρχει χαμηλότερη διασπορά ψήφων στους μικρότερους συνδυασμούς και θα υπάρχει μικρότερη αποχή».

«Θα φανούν δύο μεγάλες στρατηγικές για την Ευρώπη. Η στρατηγική που θέλει μία Ευρώπη αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού, όπως περίπου είναι σήμερα και η άλλη που πρέπει η ευρύτερη Αριστερά και ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος να φτιάξει, να ξεκλειδώσει τις κοινωνικές πολιτικές» τόνισε.

Τέλος, ο Χρ. Βερναρδάκης αρνήθηκε ότι υπάρχει διεμβολισμός του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι η πολιτική γίνεται με διαφανείς κινήσεις και πάντοτε με τη συγκατάθεση του εκλογικού σώματος. Εκτίμησε δε ότι στο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στις βουλευτικές εκλογές, υπάρχει κίνδυνος εκλογικής συρρίκνωσης του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις