Πολυμελές κύκλωμα, που εκμεταλλευόταν και εξέδιδε δεκάδες γυναίκες μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού στην Αττική, εξάρθρωσε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Για την υπόθεση στήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 15 μέλη του κυκλώματος, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο φερόμενος ως αρχηγός του.

Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει συνολικά 26 άτομα.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, (-)γραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, τα μέλη του κυκλώματος στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όσο και Ελληνίδες.

Συγκεκριμένα, τις προσέγγιζαν σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους εξαπατώντας τες, ή τις παρέσυραν με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, είτε τους υπόσχονταν νόμιμη εργασία.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες τις μετέφεραν σε διάφορα σπίτια στην περιοχή των Αθηνών και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες» που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους σε ξενοδοχεία και σε οικίες στην περιοχή της Αττικής.

Για την εξεύρεση «πελατών» μάλιστα, είχαν στήσει και «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω διαδικτύου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το τελευταίο τρίμηνο τα μέλη του κυκλώματος είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης.

Οι συλληφθέντες προέβαιναν επίσης στη λήψη γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό αυτό το διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν σε προκαθορισμένο ερωτικό ραντεβού με εκδιδόμενη του εν λόγω «γραφείου» σε ξενοδοχείο της Αττικής, συνελήφθη το μέλος του κυκλώματος που την μετέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις