Υπό έλεγχοτέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά πουπου εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18.03.2019), σε μεγάλη αποθήκη χαρτικών στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών και Αθηνάς Παλλάδος, στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Οι φλόγες απείλησαν άμεσα δεύτερη αποθήκη, που καλύπτει τις ανάγκες φαρμακευτικής, αλλά και υποπρακτορείου διανομής Τύπου στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται μεγάλος υποσταθμός δικτύου της ΔΕΗ και ο φόβος να επεκταθούν εκεί οι φλόγες υπήρξε μεγάλος.Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

«Δεν ελλοχεύει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ δεν υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο στο χώρο», τόνισαν,πηγές της Πυροσβεστικής.Δείτε τασχετικάβίντεο:Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 14.17', το μεσημέρι της Δευτέρας (18.03.2019). Μάλιστα, ο καπνός ήταν ορατός σε πολλά σημεία της Αττικής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων η φωτιά δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, αφού περίπου στις 11.15' το πρωί είχε φύγει, κλειδώνοντας τις εγκαταστάσεις και ο τελευταίος εργαζόμενος.

Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την αποθήκη. Επί τόπου έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών και παράλληλα να αποκλείσουν την κυκλοφορία προς την Αθηνάς Παλλάδος.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Όπως είπε ο εκ των ιδιοκτητών των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων κ.Λαμπρόπουλος τα εύφλεκτα υλικά (όπως γάντια, χαρτικά, σύριγγες) που ήταν αποθηκευμένα λειτούργησαν ώστε να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά και να καταστρέψει χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ο κ.Ζαχαρόπουλος, εργαζόμενος στο υποπρακτορείο διανομής Τύπου περιγράφει πως ο ίδιος ήταν ο τελευταίος εργαζόμενος που αποχώρησε από τις αποθήκες περίπου στις 11.15 το πρωί.

Όπως λέει έλυσε το σκύλο που έχουν στις εγκαταστάσεις και κλείδωσε τις πόρτες.

Η φωτιά, κατά την εκτίμησή του πρέπει να ξεκίνησε από το πίσω μέρος της αποθήκης και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν απειλήθηκαν ζωές.


Δείτε το σχετικό βίντεο:Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις