Την επαναφορά του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης Φλοίσβου ζητά, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), εκφράζοντας ανησυχία για την πολύμηνη απουσία του προς συντήρηση στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Οι εργασίες, «έχουν από καιρό περατωθεί, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική επιστροφής του στο Φλοίσβο», αναφέρει ο Σύλλογος, σημειώνοντας ότι κοινοποίησε σχετικό αίτημα στον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, στις 10 Οκτωβρίου 2018, και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα.

Επίσης, ο Σύλλογος κάνει λόγο για «περίεργο δημοσίευμα, προ τετραμήνου στην εφημερίδα Real News», που «απαξιώνει την αντιδικτατορική δράση του πλοίου με τον ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η συμβολή του στο Κίνημα του Ναυτικού ήταν μύθος».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το Κίνημα του Ναυτικού θα ήταν μύθος εάν ο αείμνηστος Ναύαρχος Νίκος Παππάς με τη δράση του δεν αποκάλυπτε παγκοσμίως την έκτασή του στερώντας τη χούντα και τους πάτρωνες της από το επιχείρημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στήριζαν τη δικτατορία».

«Δεν είναι δυνατό. Την ώρα που ο φασισμός δείχνει τα δόντια του στην Ευρώπη και τη χώρα μας, να αποσύρεται μια σελίδα της Νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδας, η μοναδική που τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις και παιδεύει τις νέες γενιές, θυμίζοντας τους αγώνες ηρώων, όπως ο Σπύρος Μουστακλής και οι άλλοι από όλα τα Όπλα, που πήραν μέρος στον Αντιδικτατορικό Αγώνα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΦΕΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις