"Οι διαφορές ανάμεσα στους λαούς μπορούν να εξαλειφθούν, αν επιτρέψουμε στην ευρωπαϊκή γαστρονομία να μας συνδέσει" τόνισε o υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας, Ζντράβκο Ποτσιβάλσεκ, κατά την ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τα Τρόφιμα, που διεξάγεται στη Λιουμπλιάνα.

"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το διάσημο γαστρονομικό γεγονός φιλοξενείται από τη Σλοβενία, μια μικρή χώρα με διαφορετική γαστρονομία" δήλωσε ο Ποτσιβάλσεκ, αναφέροντας ότι η χώρα διαθέτει 24 γαστρονομικές περιοχές, 365 τοπικά πιάτα και ποτά, καθώς και τρεις οινοποιητικές ζώνες.

Η Μάγια Πακ, διευθύντρια του Σλοβενικού Συμβουλίου Τουρισμού (STO), δήλωσε ότι η Σλοβενία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο και πρόσθεσε ότι πολλοί Σλοβένοι σεφ καινοτομούν με τις δημιουργίες τους.

"Στη Σλοβενία, βλέπουμε τη γαστρονομία ως διερεύνηση και επαφή με άλλους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες. Θεωρούμε ότι αποτελεί συγχώνευση της παράδοσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας" δήλωσε η ίδια.

Η γαστρονομία θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαμόρφωση της κοινωνίας στο μέλλον, δήλωσε ο σεφ Αντρέα Πετρίνι, ένα από τα κορυφαία ονόματα του γαστρονομικού κόσμου. Ο Πέτρινι, μίλησε για έναν κόσμο που διαιρείται με το Brexit, τη μεταναστευτική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά το φαγητό είναι -όπως τόνισε- κάτι που μας συνδέει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις