Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφία με τους Τούρκους δύτες των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν κρατώντας τη σημαία της χώρας τους στον βυθό της Σούδας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19» και εκτός ότι προβλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του NATO στο twitter, προκαλώντας αντιδράσεις.

Μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό του NATO στο twitter.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Διαβάστε: Φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στο βυθό του κόλπου της Σούδας


Πώς κατέληξε η τουρκική σημαία στον ελληνικό βυθό

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα από 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοϊκής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca ενώ, στο πλαίσιο της άσκησης, όπως αναφέρει το υπ. Άμυνας της Τουρκίας, που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες, έγινε εκπαίδευση για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.

Εκεί λοιπόν οι Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.