Η συγκεκριμένη δίαιτα περιλαμβάνει όλα τα πολύτιμα φρούτα και λαχανικά της εποχής αυτής.
Τα φρούτα που μπορείτε να επιλέξετε είναι: Γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, μανταρίνια, πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια. Τα λαχανικά που μπορείτε να επιλέξετε είναι: Αγκινάρες, αντίδια, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, ραπανάκι, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, κρεμμυδάκια φρέσκα, σπαράγγια, παντζάρι, αντίδια σύμφωνα με το marieclaire.gr.
Ενδεικτικό εβδομαδιαίο μενού
Δευτέρα
Πρωινό: ½ φλιτζάνι γάλα με μια φέτα ψωμί και 1 φέτα τυρί του τοστ
Δεκατιανό: 1 φρούτο
Μεσημεριανό: Σαλάτα με βραστά λαχανικά και 1 μικρό τόνο από κονσέρβα
Απογευματινό: 1 γιαούρτι
Βραδινό: Μια μικρή σαλάτα με λάχανο καρότο και μια μικρή χοιρινή μπριζόλα
Τρίτη
Πρωινό: ½ φλιτζάνι δημητριακά πρωινού και ½ φλιτζάνι γάλα
Δεκατιανό: 1 φρούτο
Μεσημεριανό: Λαχανικά στον ατμό με 1 μοσχαρίσιο μπιφτέκι και ½ φλιτζάνι ρύζι
Απογευματινό: 1 φρούτο
Βραδινό: Μια μεγάλη σαλάτα λαχανικών και 1 μερίδα πένες με μπρόκολο
Τετάρτη
Πρωινό: 2 φρυγανιές, μια φέτα τυρί του τοστ και μια φέτα γαλοπούλας
Δεκατιανό: 1 φρούτο
Μεσημεριανό: Σαλάτα με λάχανο και καρότο και μια μερίδα όσπρια
Απογευματινό: 1 γιαούρτι με 3 ξερά δαμάσκηνα
Βραδινό: Μια μέτρια σαλάτα λαχανικών και 1 φιλέτο πέρκας στο γκριλ
Πέμπτη
Πρωινό: ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης + 1 κουταλιά σταφίδες + 1 μήλο + 8 αμύγδαλα.
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι
Μεσημεριανό: 1 μερίδα σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο + 1 φέτα γαλοπούλας + 1 φέτα ψωμί.
Απογευματινό: 1 μπανάνα
Βραδινό: Μια ομελέτα με 2 ασπράδια, 1 κρόκο, σπαράγγια και φρέσκο κρεμμυδάκι + 1 μικρή αραβική πίτα
Παρασκευή
Πρωινό: ½ φλιτζάνι δημητριακά με 1 ακτινίδιο και 1 γιαούρτι
Δεκατιανό: 1 φρούτο
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αγκινάρες αλά πολίτα + 2 πατάτες βραστές + 1 μερίδα τυρί φέτα
Απογευματινό: 1 αχλάδι
Βραδινό: Παντζάρια σαλάτα και 1 ψάρι με διάφορα λαχανικά στη λαδόκολλα
Σάββατο
Πρωινό: ½ ποτήρι χυμός πορτοκαλιού + 1 φέτα ψωμί + 1 φέτα τυρί του τοστ + 1 φέτα γαλοπούλα
Δεκατιανό: 1 ακτινίδιο + ½ γιαούρτι
Μεσημεριανό: Λαχανικά στον ατμό + 1 μερίδα κοτόπουλο
Απογευματινό: 1 μήλο και ½ γιαούρτι
Βραδινό: Ποικιλόχρωμη σαλάτα λαχανικών και 1 ντάκο (κρητικό παξιμάδι, ντομάτα, τυρί, ελιές)
Κυριακή
Πρωινό ½ φλιτζάνι δημητριακά με 1 κουταλάκι σταφίδες, 3 ξερά δαμάσκηνα, ½ φλιτζάνι γάλα.
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι.
Μεσημεριανό: Σαλάτα λαχανικών και 1 μερίδα μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι.
Απογευματινό: 1 μερίδα ανθότυρο με 1 κουταλάκι μέλι.
Βραδινό: Ατομική φρουτοσαλάτα με 2-3 φρούτα εποχής, ½ γιαούρτι και 1 κουταλάκι καρυδόψιχα.