Ποιος θα της το έλεγε της άμοιρης Σουζάνας Ηλιάδου, ότι στα 90 της χρόνια θα γινόταν είδηση!

Και γιατί; Διότι συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια στο δρόμο για να βγάλει λίγα λεφτά για το ψωμί της…

Κι όχι μόνο συνελήφθη, όχι μόνο βίωσε μια εξευτελιστική διαδικασία για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά της επιβλήθηκε και πρόστιμο 200 ευρώ…

Το έγγραφο με το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η 90χρονη ήρθε την Τρίτη στο φως της δημοσιότητας. Ακολούθησε πάνδημη κατακραυγή.

Τελικώς, όπως έγινε γνωστό, δεν θα πληρώσει τελικά το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ η 90χρονη, καθώς σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Η περιπέτεια της 90χρονης ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτης, οπότε και συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια.

Η κ. Ηλιάδου, η οποία ζει με τον εξίσου 90χρονο συνομήλικο σύζυγό της, εμφανιζόταν κάποιες φορές σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή αγορά και πουλούσε τα τερλίκια (μάλλινα παπουτσάκια) που πλέκει η ίδια.

Όπως ανέφερε η η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που την κατήγγειλαν ότι δεν είχε άδεια.

Αφού της πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία.

Ο Γολγοθάς της τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους συγγενείς της να καταγγέλλουν ότι έμεινε νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί της είχαν δώσει μόνο ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια.

Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η κόρη της, σε κάποιες στιγμές δεν ήταν καν ευγενικοί με την 90χρονη.Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις