Στα "χαρακώματα" οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Πάτρα, με φόντο την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων, που υποστηρίζεται απότο ΚΚΕ, να αναρτήσει πανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της πόλης, με το οποίο χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος στην πόλη, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Η ανάρτηση πανό και ο χαρακτηρισμός ανεπιθύμητος για τον Τζέφρι Πάιατ που συμμετέχει σε ποδηλατικό γύρο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων που σχολίασαν ότι δεν είναι δυνατόν να αναρτώνται πανό σε δημόσια κτήρια με χαρακτηρισμούς ανεπιθύμητος. Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα για το ΚΚΕ,διερωτώνται. Οι προγραφές;


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων και επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης, Διονύσης Πλέσσας, αναφερόμενος στην αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και την ανάρτηση πανό από την Επιτροπή Ειρήνης στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου χαρακτηριζόταν ως "ανεπιθύμητος", στην πόλη ο κ. Πάιατ, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα φιλειρηνικά αισθήματα των Πατρών και εκφράζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην τοποθέτηση αμερικανικών πυρηνικών στον Άραξο.

Όπως υποστήριξε, η στάση της Δημοτικής Αρχής δεν στοχοποιεί το πρόσωπο, αλλά την πολιτική που εκφράζει, ούτε κλείνει τις πύλες στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Πάτρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος καταδικάζει τα "πανό της ντροπής" που ανάρτησε η δημοτική αρχής της Πάτρας.

"Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να αναρτώνται στα δημοτικά κτίρια πανό που να διαλαλούν ποιοι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ΚΚΕ. Το επόμενο στάδιο ποιο θα είναι άραγε; Η λίστα προγραφών;

Η διεύρυνση της λίστας ανεπιθύμητων με όσους το ΚΚΕ θεωρεί ενοχλητικούς; Ήδη τα τρολτου ΚΚΕ στο διαδίκτυο έχουν πιάσει δουλειά χαρακτηρίζοντας υποψήφιους Δημάρχους και Παρατάξεις ως "όργανα του κεφαλαίου" και άλλα σχετικά. Δεν απέχουμε πολύ από το να υποστηρίξουν στα σοβαρά, ότι όλους όσους διαφωνούμε με την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής , "μας έστειλε η ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ να υπονομεύσουμε την κομμουνιστική επανάσταση του κ. Πελετίδη".

Η Πάτρα, η πόλη με την βαθιά δημοκρατική παράδοση, οφείλει να μην φοβάται και να μην διώχνει κανέναν που θέλει να την επισκεφθεί, ακόμα κι αν διαφωνεί με τις πολιτικές του απόψεις. Στον θεμελιώδη δημοκρατικό κανόνα της εντός του πλαισίου του νόμου ελεύθερης έκφρασης δεν χωρούν εξαιρέσεις . Κι αν αρχίσουν οι εξαιρέσεις, τότε ανοίγει μια επικίνδυνη πόρτα για την ίδια τη δημοκρατία.

Τι άραγε διασφαλίζει ότι αυτοί που σήμερα θεωρούν ανεπιθύμητο τον Αμερικάνο πρέσβη, αύριο δεν θα θεωρούν ανεπιθύμητο τον πολιτικό τους αντίπαλο; Και ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν ποιοι είναι επιθυμητοί και ποιοι ανεπιθύμητοι, πέραν των κριτηρίων που οι νόμοι επιβάλλουν; Οι απόψεις του ΚΚΕ και της Δημοτικής Αρχής;

Έλεος πια.

Η Δημοκρατία απαιτεί ανοχή στη διαφορετική άποψη και όχι αποκλεισμούς. Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική εξωστρέφειας που θα φέρνει και δεν θα διώχνει κόσμο. Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική διαμετρικά αντίθετη με την πολιτική απομόνωσης που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε τα όσα είχε πει ως δήμαρχος Πατρέων ο κ. Πελετίδης στις 13 Οκτωβρίου 2017 απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων: «Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις…»".


Ευχαριστίες Πάιατ

Τις ευχαριστίες του στον υποστηριζόμενο από το ΚΙΝΑΛ υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, για την καταδίκη από τον πρώτο της ανάρτησης πανό από τον Δήμο Πατρέων κατά της παρουσίας του αμερικανού πρέσβη σε ποδηλατοδρομία που διοργανώθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.Με αφορμή την συμμετοχή Πάιατ στον ποδηλατικό "γύρο της Θυσίας", στην Πάτρα έχει ξεσπάσει εντονότατη αντιπαράθεση μεταξύ της υποστηριζόμενης από το ΚΚΕ δημοτικής αρχής Πελετίδη και της αντιπολίτευσης, επειδή ο Δήμος Πατρέων ανήρτησε πανό που χαρακτήριζαν ανεπιθύμητο τον αμερικανό πρέσβη στην πόλη.

Σε ανακοίνωσή του ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ υποψήφιος δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για "πανό της ντροπής", με τον αμερικανό πρέσβη να αναρτά σχετικό δημοσίευμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ευχαριστώντας τον υποψήφιο δήμαρχο.


Η απάντηση Πελετίδη

Ο δήμος Πατρών, απαντώντας στις αντιδράσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Με αφορμή το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν συμμετείχε φέτος ως συνδιοργανωτής στον ποδηλατικό δρόμο θυσίας εξαπολύθηκε για μια ακόμη φορά, συντονισμένη επίθεση από τους υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, με παρόμοιου περιεχομένου ανακοινώσεις κατά της Δημοτικής Αρχής.

Δεν θα σχολιάσουμε ούτε τις αθλιότητες, ούτε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τον προκλητικό τρόπο που περιφρονούν τα φιλειρηνικά αισθήματα του πατραϊκού λαού. Τους αγώνες του ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις του για τα πυρηνικά στον Άραξο και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία που αυτές τις μέρες συμπληρώνουν 20 χρόνια.

Όσοι έσπευσαν να καλωσορίσουν τον κύριο Πάϊατ όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ, κύριος Παπαδημάτος, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως ο κ. Αλεξόπουλος του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ρώρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός κ. Νικολόπουλος, που εκφράζουν την οργή τους για την εικόνα της πόλης και τον τουρισμό της, κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι "φίλοι τους οι Αμερικάνοι"έχουν ήδη στείλει, με τις επεμβάσεις και τους πολέμους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες να επισκεφτούν την Πάτρα και το λιμάνι της. Ευτυχώς ο πατραϊκός λαός και η Δημοτική Αρχή έχουν επανειλημμένα και με κάθε ευκαιρία εκφράσει την έμπρακτη την αλληλεγγύη τους.

Η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια λόγων και έργων, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Πάτρας, έγκαιρα ενημέρωσε τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας (Π.Ο.Π.) ότι δε θα συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωση λόγω της συμμετοχής του Αμερικανού πρέσβη. Δεν πρόκειται για έναν οποιοδήποτε εκπρόσωπο χώρας, αλλά για έναν πρεσβευτή, που μπαινοβγαίνει καθημερινά σε υπουργεία και στρατόπεδα, κάνει συναντήσεις με πρόθυμους περιφερειάρχες και δημάρχους για να προωθήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας.

Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς αναπτύσσει τη φιλιά και τη συνεργασία τους, είναι ένα με το πανανθρώπινο ιδανικό της ειρήνης.

Ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας δεν πρόκειται να ξεπλυθεί από τα εγκλήματα κατά των λαών με τη συμμετοχή του σε μια αθλητική διοργάνωση".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις