Ρήγας: Πολύ επικίνδυνο να συμβεί "ατύχημα" στο Αιγαίο

Ρήγας: Πολύ επικίνδυνο να συμβεί "ατύχημα" στο Αιγαίο

Με την κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί η Τουρκία στο Αιγαίο είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί "ατύχηματόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π. Ρήγας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδοτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας και η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

«Τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ό,τι τα υπερβαίνει θα απαντάται από την Ελλάδα, η οποία προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «με την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε ''ατύχημα'' δημιουργώντας προβλήματα και στις δύο χώρες».

Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορώ να ακούω ότι ''πρέπει να καταρρίψουμε αεροσκάφη'' και ό,τι άλλο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και φυσικά δεν χρειάζονται ''κορώνες'' από διάφορους».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Τσιρώνη για το Καστελόριζο, ο κ. Ρήγας είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά είναι δεδομένες και συγκεκριμένες. Ό,τι άλλο λέγεται από οιονδήποτε άλλον, δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης».

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι δηλώσεις Κατρούγκαλου στην Αττάλεια για τους υδρογονάνθρακες και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα. Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα και τις θέσεις της χώρας».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ρήγα