Σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει η σύζυγός του, Μπέττυ Μπαζιάνα, η οποία έχει ξεχωριστό πρόγραμμα, ως φιλοξενούμενη της συζύγου του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόρικα Ζάεφ.


Βόρεια Μακεδονία: Η Μπέττυ Μπαζιάνα στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά


Στη σύντροφο του πρωθυπουργού η οποία φορούσε ένα σκούρο μπλε κοστούμι με λευκό πουκάμισο, προσφέρθηκε μια ανθοδέσμη.

Το κόκκινο χαλί ήταν έτοιμο στην έδρα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια.Οι υπουργοί ήταν παρατεταγμένοι και περίμεναν τους δύο πρωθυπουργούς.

Ο Ζόραν Ζάεφ είχε θερμή χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στους φωτογράφους ενώ κάποια στιγμή σήκωσε και το δεξί του χέρι και έκανε το σήμα της νίκης.

Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας πρώτα στάθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους για τα απαραίτητα πλάνα.

«Κύριε πρόεδρε, εδώ, από εδώ» ακουγόταν συχνά, αφού όλοι ήθελαν ένα καλό πλάνο των δύο ηγετών. Αλλά φαίνεται πως οι φωτογραφίες που έβγαζαν οι απεσταλμένοι των πρακτορείων δεν ήταν αρκετές για τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ήθελε και μια μόνο για εκείνον.

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε για να κατευθυνθεί προς τους υπουργούς που περίμεναν, ο Ζόραν Ζάεφ τον σταμάτησε. Τον γύρισε, έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του το κινητό του, αγκάλιασε τον Έλληνα πρωθυπουργό και έβγαλε μερικές… selfies.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες πέρασαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού μεγάρου στα Σκόπια.

Κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Ζόραν Ζάεφ, όπου ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έδειξε στον Έλληνα ομόλογό του τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.

Πίσω από το γραφείο του, προς τιμήν του καλεσμένου του, ο Ζόραν Ζάεφ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί μια ελληνική σημαία δίπλα σε εκείνη της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Ζάεφ έδειξε στον Έλληνα πρωθυπουργό και τις φωτογραφίες της γυναίκας του και της κόρης του, είπε μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα ότι η κόρη του έχει boyfriend.

Ο Αλέξης Τσίπρας γέλασε και κάθισε στις πολυθρόνες του πρωθυπουργικού γραφείου προκειμένου να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντηση τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις