"Άστεγη" η εθνικιστική εκδήλωση "Makedonian Pride"

"Άστεγη" η εθνικιστική εκδήλωση "Makedonian Pride"

"Άστεγη" έμεινε εκδήλωση εθνικιστικής ομάδας με το όνομα "Ιερός Λόχος", καθώς - μετά τον δήμο Καλαμαριάς - και ο δήμος Μενεμένης έκλεισε την πόρτα στη διεξαγωγή του "Makedonian Pride". 

Σύμφωνα με το Thestival.gr, αρχικά η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο.

Στη συνέχεια ο "Ιερός Λόχος" ανακοίνωσε πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Μενεμένης, στο "Θέατρο Άστρον".

Ωστόσο και ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης βλέποντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από διάφορους φορείς σχετικά με την εκδήλωση, αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια. Αυτό σημαίνει ότι η εκδήλωση του εθνικιστικού συλλόγου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17:00, δεν έχει στέγη.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανέφερε:

"Δεν θα πραγματοποιηθεί το "Makedonian Pride" στον "Άστρον", υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το "Άστρον" είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε". 

Αντιφασιστική πορεία στην Καλαμαριά

Πορεία κατά της εκδήλωσης πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές στην Καλαμαριά

Οι διαδηλωτές νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο Καλαμαριάς και στη συνέχεια κινήθηκαν με πορεία στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη και στους γύρω δρόμους.

Ρεπορτάζ του Thessnews

Με πληροφορίες από Thestival και Thessnews